2022-01-07 10:50:12• hírek • Bede Emőke

A járműveket is bukták az illegális hulladéklerakáson ért személyek Szaniszlón

A Szatmár Megyei Környezetvédelmi Őrség közösségi oldalán számolt be róla, hogy január 6-án a helyi hatóságok kérésére Szaniszló községbe vonultak ki, ugyanis tetten értek valakit illegális hulladéklerakás közben.

A környezetvédelmi őrség munkatársai azonosították a szóban forgó személyt, majd a 1061/2008-as kormányhatározat értelmében 15 ezer lejre bírságolták, mi több, kiegészítő intézkedésként elkobozták a polgár által használt járművet is. Nem sokkal ezután a területre egy újabb „fuvar” érkezett: ez alkalommal valaki egy utánfutónyi vegyes hulladékot szeretett volna leborítani a helyszínen. Az illetőt a hatóság 30 ezer lejre bírságolta, a kocsit pedig elkobozták.


A hatóság ismételten felhívja mindazok figyelmét, akik előszeretettel hagynak maguk után hulladékhegyeket, hogy az ilyen magatartást a törvény tiltja és szigorúan bünteti is. Bírságot szabhat ki illegális hulladéklerakás miatt a környezetvédelmi őrség, az erdészeti őrség, a helyi önkormányzat, a helyi rendőrség, valamint a rendőrség és a csendőrség is, illetve a borsos pénzbírság mellett akár a járművet is elkobozhatják, ahogyan azt a jelen példa is mutatja.


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: